Rakyat Untuk Rakyat. Headline Animator

16 Disember 2010

WikiLeaks: Najib silap catur media Umno

                                            


Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim mendedahkan bahawa Datuk Seri Najib Razak cuba mempertahankan kerajaan BN yang dipimpinnya daripada tumbang kerana bimbang beliau akan didakwa di mahkamah.

Apatah lagi, negara digemparkan dengan dakwaan skandal pembabitan perdana menteri itu dengan kes pembunuhan perempuan Mongolia, Altantuya Shaaribuu seperti yang didedahkan dalam laman WikiLeaks.

“Usaha memadamkan kes Altantuya nampaknya gagal dengan kesilapan Najib Razak mencatur media pro kerajaan, nampaknya gelombang wanita Monggolia tiba lagi dan kini ada alasan baru kes Altantuya disebut balik sebab Najib seperti “mahukan” kisah itu, kita akan sambut dengan sebaiknya,” kata Ketua Ketua Penerangan Pas Perak, Drs. Khalil Idham Lim ketika ditemui di sini.

Presiden Umno itu juga katanya cuba memperbesarkan pendedahan mengenai dakwaan terhadap Anwar Ibrahim mengenai tuduhan liwat, dalam masa yang sama beliau terlupa wikileaks juga mendedahkan isu masa depan Najib dengan skandal pembunuhan Altantuya tidak lama dahulu
.

“Sebagai rakyat Malaysia saya tuntut Najib membersihkan dirinya sebagai PM dalam kes Altantuya,” katanya.

Dalam pada itu beliau yang juga Ketua Sekretariat Pakatan Rakyat Perak menegaskan bahawa rakyat Malaysia khususnya mestilah menolak siapa pun pemimpin yg terlibat dengan skandal seperti itu, kerana tragedi pembunuhan sebegitu hanya dilakukan oleh manusia yang bersifat durjana.

Sehingga kini katanya, Najib masih belum mengeluarkan apa-apa kenyataan yang boleh menghilangkan kesamaran rakyat terhadap beliau berhubung kes pembunuhan wanita monggolia itu.

Menurutnya lagi, Najib goyah dengan serangan balas terbaru Anwar Ibrahim dalam soal keterlibatan beliau dalam kes pembunuhan Altantuya.

Najib Juga disifatkan tersilap langkah dan seperti menjolok sarang tebuan, diri sendiri bakal menerima padah.

“Saya kira inilah fasa akhir untuk rakyat atau sesiapa pun dalam mempersoalkan keterlibatan Najib dalam kes pembunuhan Altantuya, tegasnya

HarakahDaily.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...