Rakyat Untuk Rakyat. Headline Animator

01 Disember 2012

Perhimpunan Umno sekadar belasah Pakatan Rakyat


Seperti dijangka Umno akan jadikan persidangan Umno kali ini sebagai peluang untuk membelasah Pakatan Rakyat. Maklumlah parti yang sedang hendak menuju ajal, menggelupur seperti lembu yang hendak mati,” kata AJK PAS Puat, Ustaz Idris Ahmad.


Katanya, Umno terpaksa berlakon sebagai pejuang Melayu dan agama walau pun hakikatnya pengkhianatan berlaku angkara 55 tahun Umno memerintah.

Umno sekarang, ujarnya sudah hilang ideologi dan idealisma perjuangan dan ereka sudah kehilangan sokongan Melayu yang celik maklumat dan celik agama.


“Cuma Umno disokong oleh ahli yang ada kepentingan projek sahaja,” ujarnya dalam satu kenyataan.

Menurut beliau, oemimpin Umno tahu bahawa Melayu akan mengundi dengan emosi, maka ini yang menjadi strategi Umno.

“Ucapan pemimpinnya penuh dengan emosi bahawa Melayu akan hilang jika Umno tumbang. Pada hal yang mengkhianat sesama Melayu ialah Umno,” ujarnya lagi.

Beliau menambah, mereka diberi kuasa, dengan kuasa mereka menindas Melayu yang terlalu banyak jika hendak disenaraikan dosa Umno kepada Melayu.

“Tetapi Umno membaling batu sembunyi tangan atau pun seperti pencuri menjerit pencuri,” katanya.

Katanya lagi, Umno fikir dengan bersandarkan Melayu maka ia boleh menipu rakyat.

“Andaiannya Umno boleh membuat apa sahaja kerana dia Melayu. Seolah-olah Melayu maksum, walaupun perasuah, penindas sesama Melayu, asalkan daripada kelompok Umno,” ujarnya.

Beliau berkata, Timbalan Presiden Umno Tan Sri Muhyiddin Yassin membaca doa ketika merasmikan Persidangan Pemuda, Wanita dan Puteri agar jauhkan Umno daripada menjahanamkan sesama sendiri walau pun hakikatnya Umno hanya pandai berdoa, tetapi pemimpin merekalah menjahanamkan sesama bangsa dan agama.

Katanya lagi, penafian hak kepada Kelantan, mematikan institusi masjid dengan melantik mereka yang bukan ahli masjid, menukar guru yang tidak sokong Umno contoh suami Cikgu Normala Sudirman, menyekat projek kepada orang tidak sealiran dengan Umno.

“Apakah ini bukan menjahanam sesama sendiri?” tanya Idris.-Harakahdaily

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...